Sevgili Öğrencilerimiz,

Pandemi nedeniyle 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi ders kayıt onaylarının, danışman ve öğrencinin yüz yüze görüşmesini gerektirmeyen bir yöntemle yapılmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda, etkileşimli kayıt arayüzüne "Request Registration Approval" butonu eklenmiştir. Güz dönemi kayıtlarında, öğrencilerimiz almak istedikleri dersleri ekledikten ve ders alma sürecini tamamladıktan sonra bu butona basarak Danışman Onay Programına kayıt bilgilerinin iletilmesini sağlayacaklardır. "Request Registration Approval" butonunu kullanarak danışman onayı alma isteği iletmeyen öğrencilerimiz danışman onayı alamayacaklardır.

Danışmanlar, Danışman Onay Programını kullanarak kayıt onay talebi olan öğrencileri görüntüleyebilecek ve öğrenci şifre girişine gerek kalmadan kayıt onayı verebileceklerdir. Onay sonrasında öğrenciye sistem tarafından otomatik olarak "Kayıt onayınız yapılmıştır" şeklinde bir e-posta gönderilecektir.

Danışman, onay talebi olan öğrencisi ile kayıt işlemleri konusunda iletişim kurmak isterse, Danışman Onay Programında bulunan arayüzdeki "Düzeltme İsteği" butonunu kullanarak, ilgili öğrenciye "Kayıt Onayı Düzeltme İşlemi" konulu e-posta gönderebilecektir. Bu şekilde öğrenci, gerekli değişiklikleri yaparak etkileşimli kayıt programından danışmanına tekrar onay talebi gönderebilecektir. Bahsedilen süreç sonunda öğrenci, danışmanı ile yüz yüze etkileşim içinde bulunmadan kayıt ve danışman onayı işlemlerini tamamlamış olacaktır.

Öğrencilerimizin ders kaydı ve kayıt onayı işlemleri ile ilgili süreçleri danışmanları ile iletişim içinde sürdürmeleri gerekmektedir. Süreçte herhangi bir sorun veya mağduriyet yaşanmaması için bu konuya özellikle dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimizin kayıt onayı süresi içinde "Kayıt onayınız yapılmıştır" e-postasının kendilerine ulaştığından emin olmaları gerekmektedir.

Etkileşimli kayıtlarla ilgili farklı bilgiler için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Not: Katkı payı/öğrenim ücreti ödemekle yükümlü öğrenciler tarafından öncelikle ödeme işlemlerinin yapılması, ardından ders kaydı ve danışman onay süreçlerinin yürütülmesi gerekmektedir.

Son Güncelleme:
11/12/2020 - 12:28