Başvuru Birimi: Eğitim Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri (Eğitim Fakültesi D Blok)

Önemli Tarihler

22 - 30 Ocak 2024

Çevrim içi (online) Kurum İçi Yatay geçiş başvuruları
(Başvuru programı Saat: 17:00 itibariyle kapatılacaktır.)

7 Şubat 2024

Sonuçların ilanı (METUSİS üzerinden)

08 - 09 Şubat 2024

Kabul edilen adayların ÖİDB tarafından kayıt işlemleri

Yatay geçişler “Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi” hükümleri çerçevesinde yapılır.

Yükseköğretim Kurulu’nca denkliği tanınan ve eşdeğer yükseköğretim kurumları arasında geçiş yapılır.

Başvuru Koşulları

Kontenjan türleri, kontenjan türleri kapsamında başvuru koşulları, ÖSYS ve eşdeğeri puanlara ilişkin koşullar Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi’ nde belirtilmiş olup yönergeye aşağıdaki web adresinden ulaşılabilir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi

Yönergede yer alan koşullara ek olarak Fakültemiz tarafından aşağıdaki kriterler sıralamada ölçüt olarak kullanılmaktadır.

Eğitim Fakültesi programlarına başvuran adaylar için;

Adayın Üniversiteye girmiş olduğu yıla ait yerleştirme ÖSS/LYS/YKS puanının, başvurduğu programın o yıla ait genel kontenjan taban puanına oranı 0.950’den düşük olmaması

Eğitim Fakültesi Kurum İçi Özel Kontenjandan başvuran adaylar için;

Öğrencinin kayıtlı olduğu programa kabul edildiği yıla ait LYS/YKS puanının, başvurduğu programın o yıla ait LYS/YKS genel kontenjan taban puanına eşit ya da yüksek olması koşulunu sağlamaları gerekmektedir. Koşulu sağlamayan adayların başvuruları ilgili Fakülteler tarafından başarı yetersizliği nedeniyle reddedilmektedir.

Önemli Uyarı: Yukarıda belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvuruları ilgili Fakülteler tarafından başarı yetersizliği nedeniyle reddedilmektedir.

Son Güncelleme:
04/12/2023 - 16:06